5 Veelgemaakte Fouten bij het Kiezen van Raamdecoratie (en Hoe je Ze Vermijdt)

Bram van Weenen

08-10-2024

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is een cruciale stap om jouw interieur af te maken. Bij Raamstyling begrijpen we dat dit proces soms overweldigend kan zijn, vooral met zoveel opties op de markt. We zien vaak dat klanten een aantal veelvoorkomende fouten maken die makkelijk te vermijden zijn. Om jou te helpen de perfecte raamdecoratie te kiezen, hebben we deze vijf fouten op een rijtje gezet en laten we zien hoe je ze kunt voorkomen.

1. Verkeerde metingen nemen

Een van de meest voorkomende fouten is het niet nauwkeurig meten van je ramen. Zelfs een klein meetfoutje kan leiden tot raamdecoratie die niet goed past, zoals gordijnen die te kort zijn of jaloezieën die niet strak tegen het raam aansluiten. Dit kan je hele ruimte uit balans brengen.

Hoe te vermijden: Laat altijd een professional de metingen uitvoeren. Bij Raamstyling bieden wij een gratis inmeetservice aan om ervoor te zorgen dat jouw raamdecoratie perfect op maat is. Dit voorkomt niet alleen meetfouten, maar zorgt er ook voor dat de installatie soepel verloopt.

2. Niet rekening houden met de functie van de ruimte

Veel mensen kiezen raamdecoratie puur op basis van esthetiek zonder rekening te houden met de functie van de ruimte. Verduisterende gordijnen passen bijvoorbeeld perfect in de slaapkamer, maar zouden in een woonkamer juist te donker en zwaar kunnen aanvoelen.

Hoe te vermijden: Denk na over de functie van de kamer voordat je een keuze maakt. Heb je privacy nodig, wil je meer natuurlijk licht of zoek je juist verduistering? Onze adviseurs helpen je bij het kiezen van de juiste oplossing voor elke ruimte, zodat jouw raamdecoratie niet alleen mooi is, maar ook functioneel.

3. Verkeerde stof of materiaal kiezen

Niet elk materiaal is geschikt voor elke ruimte. Zo zijn delicate stoffen minder geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, terwijl zware gordijnen misschien te benauwd aanvoelen in kleinere kamers.

Hoe te vermijden: Kies het juiste materiaal op basis van de specifieke eisen van de ruimte. Wij bieden een breed scala aan stoffen, van vochtbestendige materialen voor badkamers tot lichtdoorlatende inbetween gordijnen voor woonkamers. Tijdens ons adviesgesprek bekijken we samen de beste opties voor jouw interieur.

4. De esthetische balans vergeten

Het is verleidelijk om te kiezen voor raamdecoratie die eruit springt, maar dit kan soms afbreuk doen aan de rest van je interieur. Als je raamdecoratie niet goed samengaat met de meubels, de muren en de vloer, kan het geheel rommelig of ongecoördineerd ogen.

Hoe te vermijden: Zorg ervoor dat de kleuren, stoffen en stijlen van je raamdecoratie aansluiten bij de rest van de ruimte. Onze stylisten adviseren je persoonlijk om een harmonieuze uitstraling te creëren, waarbij elk element in de kamer goed op elkaar is afgestemd.

5. Te weinig aandacht voor lichtregulatie

Een veelgemaakte fout is het niet genoeg rekening houden met de lichtinval en hoe je die wilt reguleren. Te zware gordijnen kunnen een kamer donkerder maken dan gewenst, terwijl te lichte materialen misschien niet genoeg privacy bieden of het zonlicht onvoldoende blokkeren, vooral in ruimtes zoals slaapkamers en thuiskantoren.

Hoe te vermijden: Denk goed na over hoeveel natuurlijk licht je in elke ruimte wilt hebben. Overweeg inbetween gordijnen voor een subtiele lichtfiltering in woonkamers, of kies voor dubbele systemen zoals jaloezieën en gordijnen in slaapkamers voor optimale controle over licht en privacy. Onze adviseurs helpen je graag de juiste balans te vinden tussen stijl en functionaliteit.


Kies met vertrouwen voor Raamstyling

Het maken van de juiste keuzes voor jouw raamdecoratie hoeft geen stressvol proces te zijn. Bij Raamstyling ontzorgen wij je van A tot Z, van het eerste adviesgesprek tot de montage, zodat je altijd zeker bent van een perfect resultaat. Onze maatwerkoplossingen, hoogwaardige materialen en 100% Nederlands vakmanschap zorgen ervoor dat jouw interieur er prachtig uitziet, zonder dat je fouten maakt.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Wij staan voor je klaar om je in onze showroom met de mooiste producten te inspireren

Afspraak maken